Hidrodoe

Hidrodoe kende in 2018 opnieuw een absoluut recordjaar! Alle vorige records werden verpulverd. In totaal hebben 58.886 mensen Hidrodoe bezocht, wat 5% meer is dan in 2017. En dat is uiteraard het beste jaarresultaat sinds de opening van Hidrodoe.

Net zoals elk jaar konden de bezoekers van Hidrodoe genieten van vernieuwde of nieuwe exhibits. Zo worden bezoekers sinds 2018 ondergedompeld in water in de water-belevingsgang of genoten van een wetenschapsshow in het nieuwe watertheater. Talrijke educatieve acties zorgden tijdens de vakantieperiodes voor enthousiaste reacties. Tijdens de zomermaanden ontdekten bezoekers via een doolhof waarom kraantjeswater drinken veel beter, gezonder en goedkoper is dan flessenwater drinken.

In 2018 ontving Hidrodoe voor het zevende jaar op rij het Green Key certificaat. Green Key is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Met het behalen van de Green Key engageert het bedrijf zich om op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, zonder toe te geven op vlak van comfort.

Hidrodoe won op 7 juni 2018 de 'Belgische Energie- en Milieuprijs – Sustainable Education Award'. Sinds 2006 heeft de Belgische Energie- en Milieuprijs hulde gebracht aan meer dan 2.400 Belgen die alleen of via hun organisaties op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Tot slot werd door Hidrodoe actief meegewerkt aan het uitwerken en ondersteunen van acties ter promotie van het toerisme in de provincie Antwerpen en in Vlaanderen.